Building 2.1.1 from source (Ubuntu) fails on startup

I was able to build 2.1.1 from source on Ubuntu 09.10, but after I start a node and create a bucket and cluster, the web dashboard shows that the server is down. Looking at my error.x logs, I see a lot of this

[error_logger:error,2013-10-02T15:39:01.709,ns_1@127.0.0.1:error_logger<0.6.0>:ale_error_logger_handler:log_report:72]
=========================CRASH REPORT=========================
crasher:
initial call: ns_memcached:init/1
pid: <0.32361.2040>
registered_name: []
exception exit: {bad_return_value,
{stop,
{ensure_bucket_failed,
{error,
{bucket_create_error,
{memcached_error,not_stored,
<<"Failed to load engine.">>}}}}}}
in function gen_server:init_it/6
ancestors: ['single_bucket_sup-default',<0.32318.2040>]
messages: []
links: [<0.32319.2040>,#Port<0.34676997>]
dictionary: []
trap_exit: false
status: running
heap_size: 28657
stack_size: 24
reductions: 7234
neighbours:

My babysitter log also has a lot of errors loading library ep.so, even though the file exists.

Has anyone seen something like this?

Just curious, why are you building from source and not using the Ubuntu package we provide here:
- http://couchbase.com/download

Tug

Unfortunately, we tried using the 10.04 deb but there were dependency conflicts (libc6, among others) for which we install updates. Is there a deb for 09.10?

How do you start your server? Do you use startup script or you're trying to launch it from root?

I'm simply running ./install/bin/couchbase-server as myself (all the dependencies were built locally as myself). The .so it can't find is in a local directory that doesn't require root access either.

Could this be a version conflict?

0 Answers

No answers yet